Ένα αλμυρό σνακ που όλοι λατρεύουμε είναι τα ρολάκια με ζαμπόν και κασέρι! Ακολουθώντας βήμα βήμα τη συνταγή, μπορείτε να τα φτιάξετε πανεύκολα στη κουζίνα του σπιτιού σας! Λαχταριστά και νόστιμα!
Συστατικά
- 400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 1 κ.σ. μαγιά στιγμής
- 1 κ.γ. αλάτι
- 60 ml χλιαρό γάλα
- 180 ml χλιαρό νερό
- 30 γρ. λιωμένο βούτυρο
- 200 γρ. μιξ τυριών
- 200 γρ. παριζάκι τριμμένο
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Ρίχνουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη μαγιά στιγμής, το αλάτι, το γάλα, το νερό και το βούτυρο στο μίξερ και ζυμώνουμε για 5′.
- Τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ και καλύπτουμε με μαγειρική μεμβράνη. Το αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί.
- Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη με πλάστη και ρίχνουμε από πάνω το μιξ τυριών και το τριμμένο παριζάκι.
- Διπλώνουμε τη ζύμη κυλινδρικά ώστε να δημιουργηθεί ένα ρολό και το κόβουμε σε ροδέλες.
- Τοποθετούμε τα ρολάκια σε ταψί με στρωμένη λαδόκολλα και τα αφήνουμε καλυμμένα με μια πετσέτα σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστούν.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 220 βαθμούς για περίπου 15′.
Σημειώσεις από τον Σεφ
Προαιρετικά πασαλείβουμε με λιωμένο βούτυρο μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.
Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.
Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.
Η συντακτική ομάδα του Aridaia News