Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024

Ειρηνοδικείο Σκύδρας: Δικαίωση των θέσεων και απόψεων της Δημοτικής Αρχής - Ικανοποίηση της Δημάρχου Κ. Ιγνατιάδου


Δήλωση της Δημάρχου Σκύδρας Κατερίνας Ιγνατιάδου:

Με το νέο νόμο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, ουσιαστικά αναβαθμίζεται το Ειρηνοδικείο Σκύδρας, το οποίο  τουλάχιστον μέχρι την ανέγερση του δικαστικού μεγάρου Έδεσσας, θα αποτελεί έδρα της προανάκρισης των επαρχιών Έδεσσας, Αριδαίας και Σκύδρας. Καθημερινά θα έχει έναν δικαστή -πρωτοδίκη-προανακριτή (ενώ μέχρι σήμερα είχε Ειρηνοδίκη κυρίως σε δικασίμους), θα έχει 3 μόνιμους υπαλλήλους, από 2 που έχει σήμερα, επιπλέον στο χώρο του Ειρηνοδικείου Σκύδρας θα βρίσκεται το αρχείο των καταργηθέντων ειρηνοδικείων, ήτοι Έδεσσας, Αριδαίας και φυσικά Σκύδρας.

Τέλος, μπορεί να χρησιμοποιεί η αίθουσα ακροατηρίου του για συνεδριάσεις του Πρωτοδικείου και του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Η πρόεδρος Πρωτοδικών Έδεσσας, με την οποία συναντήθηκα σήμερα, εξέδωσε πράξη, απόφαση λειτουργίας του Ειρηνοδικείου Σκύδρας.

Θέλω να ευχαριστήσω ολόθερμα τον υφυπουργό δικαιοσύνης κ. Μπούγα, ο οποίος απόλυτα ενημερωμένος και γνώστης της δικαστηριακής πρακτικής, κατανόησε τα αιτήματα μας, μάλιστα λίγες ημέρες μετά τη συνάντηση μας μου τηλεφώνησε λέγοντας ότι αναγνωρίζει το δίκαιο και εύλογο των θέσεων και αιτημάτων μας και ότι θα συμπεριλάβει στο τότε νομοσχέδιο διάταξη που θα προβλέπει τη δυνατότητα λειτουργίας των χώρων του Ειρηνοδικείου με πράξη της προέδρου Πρωτοδικών, όπως και πράγματι έγινε και την οποία  αναμέναμε.

Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Φλωρίδη και τον υφυπουργό ΥΠΑΑΤ, κ. Σταμενίτη, ο οποίος με συνόδευσε στο υπουργείο υποστηρίζοντας τις θέσεις μας.

Θέλω να ευχαριστήσω τους συνδημότες συναδέλφους μου,  καθώς και τον Δικηγορικό Σύλλογο Έδεσσας.

Με χαρά περιμένουμε στην πόλη μας τους αγαπητούς συναδέλφους από Έδεσσα και Αριδαία, όπως και τους διαδίκους για να γνωρίσουν τι σημαίνει φιλοξενία Σκυδραίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News