Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024

Αλμωπία: Πουλάει τα ρόδια 0,50 ευρώ και έχει κέρδος - Έβγαλε τα συμπύρηνα και ησύχασε


Ολοένα και περισσότερο κερδίζουν έδαφος οι καλλιέργειες που δεν απαιτούν πολλά έξοδα και αυτό διότι, οι τιμές προίόντων σε Ημαθία και Πέλλα σε καλλιέργειες όπως τα συμπύρηνα ροδάκινα για παράδειγμα , είναι πολύ χαμηλές, κάτω του κόστους, με συνέπεια να μην αφήνουν κέρδος στους παραγωγούς.

Έτσι λοιπόν πολλοί είναι αυτοί που επιλέγουν την εκρίζωση κάνοντας στροφή σε άλλες καλλιέργειες που οι απαιτήσεις σε έξοδα είναι ελάχιστες, όπως οι λωτοί και τα ρόδια.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον παραγωγό από την περιοχή της Αλμωπίας , κ. Νίκο Παπάζογλου , ο οποίος σήμερα ξεκίνησε τη συγκομιδή ροδιών, δήλωσε στην ΗΜΑΘΙΩΤΙΚΗ ΓΗ  "Έβγαλα τα συμπύρηνα ροδάκινα και ασχολούμαι με άλλες παραγωγές, διότι απλά είναι ασύμφορη η καλλιέργεια. Σήμερα ξεκινήσαμε στην περιοχή Θηριόπετρα Αλμωπίας τη συγκομιδή ροδιών τα οποία δίνω σε έμπορα στην τιμή των 0,50 ευρώ / κιλό και τα έξοδα είναι σχεδόν μηδαμινά".

Γίνεται λοιπόν αντιληπτό , ότι ο αγροτικός κόσμος έχει καταλάβει πλέον , ότι ήρθε η ώρα να αλλάξει ρότα και να στραφεί σε άλλες καλλιέργειες που θα επηρεάζονται λιγότερο από την κλιματική αλλαγή και θα αφήνουν κέρδος.

Πηγή: imathiotikigi.gr

1 σχόλιο:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News