Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024

Θεσσαλονίκη: «Τον βρήκαμε νεκρό στα βράχια» - Συγκλονιστική μαρτυρία για την τραγική πτώση του 40χρονου που έκανε «παραπέντε»


Τραγική κατάληξη είχε η πτήση του 40χρονου που έκανε αλεξίπτωτο πλαγιάς, τύπου «παραπέντε», έξω από τα Βασιλικά Θέρμης έξω από τη Θεσσαλονίκη. Ο άτυχος άνδρας έπεσε νωρίτερα το απόγευμα της Τετάρτης (16.10.2024) σε λόφο σε δύσβατη περιοχή, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Στο σημείο της πτώσης, προκειμένου να εντοπίσουν τον 40χρονο αλεξιπτωτιστή πλαγιάς, τύπου «παραπέντε», στη Θέρμη Θεσσαλονίκης βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή 15 πυροσβέστες και μέλη της ορειβατικής ομάδας έρευνας και διάσωσης της 2ης ΕΜΑΚ.

Λίγη ώρα αργότερα ο 40χρονος εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του και παρά τις προσπάθειες των διασωστών να του κάνουν ανάνηψη, διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Ο Κωνσταντίνος Κουγιουμτζίδης, Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Θέρμης, ο οποίος βρέθηκε επί τόπου μίλησε στους δημοσιογράφους για το τι αντίκρισε όταν έφτασε στο σημείο:
«Εμάς μας ειδοποίησαν άλλοι που έκαναν ”παραπέντε”. Ενημερώσαμε αμέσως ΕΚΑΒ και πυροσβεστική» είπε.

Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν έσπασε το αλεξίπτωτο στον αέρα, ανέφερε ότι «κανείς δεν γνωρίζει ακόμα τι συνέβη».

Για τη στιγμή που βρήκαν τον άτυχο αλεξιπτωτιστή λέει:

«Βρήκαμε τον 40χρονο πεσμένο στα βράχια, τον ανασύραμε και περιμέναμε το ΕΚΑΒ, αλλά δεν ήταν καλά τα πράγματα…

«Οι φίλοι του μας είπαν ότι δεν κατάλαβαν πώς έπεσε. Ο αέρας φυσούσε αντίθετα, δεν ξέρουμε…».

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής αναφέρει τα εξής:

«Κατά τις μεσημεριανές ώρες σήμερα, Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2024, ειδοποιήθηκε το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, για ανάσυρση από δύσβατο σημείο, αιωροπτεριστή, στα Βασιλικά Θεσσαλονίκης.

Άμεσα συγκροτήθηκε ομάδα έρευνας και διάσωσης αποτελούμενη από 15 πυροσβέστες με την Ορειβατική Ομάδα Έρευνας Διάσωσης της 2ης ΕΜΑΚ.

Οι Πυροσβέστες εντόπισαν τη σορό του άνδρα, η οποία μεταφέρθηκε σε προσβάσιμο σημείο όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε απογευματινές ώρες σήμερα, Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2024».

Οι Αρχές ερευνούν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε η τραγωδία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News