Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024

Δολοφονία 41χρονης Γεωργίας: Συντετριμμένη η οικογένεια περιμένει να αποδοθεί Δικαιοσύνη - Στην Εδεσσα η δίκη


Στις 18 Νοεμβρίου ανοίγουν οι πόρτες του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Έδεσσας για να εκδικαστεί η δολοφονία της 41χρονης Γεωργίας Μουράτη από τον 39χρονο σύντροφο της και τον 34χρονο φίλο του.

Η δολοφονία είχε τελεστεί το βράδυ της Πρωτοχρονιάς του 2024 στο διαμέρισμα που διέμενε ο 39χρονος και επισκεπτόταν τακτικά η 41χρονη Η δολοφονία της Γεωργίας Μουράτη -που βρισκόταν μάλιστα στην έβδομη εβδομάδα της κύησης- είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο ενώ επί ημέρες ο 39χρονος σύντροφος της έπαιζε θέατρο μπροστά στις κάμερες ανησυχώντας δήθεν από την εξαφάνιση της.

Σύμφωνα με το βούλευμα οι δύο κατηγορούμενοι παραπέμπονται να δικαστούν για τα κακουργήματα:


  • της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία,
  • της διακοπής της κύησης κατά συναυτουργίας,
  • της ληστείας κατά συναυτουργία καθώς και
  • για την πλημμεληματική πράξη της παράνομης οπλοφορίας κατά συναυτουργία


«Κανένας από τους δύο κατηγορούμενους οι οποίοι έριχναν ο ένας στον άλλον το βάρος της διάπραξης της άγριας δολοφονίας της αείμνηστης Γεωργίας Μουράτη, δεν έπεισε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα κάνοντας αποδεκτή την εισαγγελική πρόταση να τους παραπέμψει στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, με την κατηγορία ότι διέπραξαν από κοινού την δολοφονία της και μάλιστα κατά τρόπο που εμπεριείχε ιδιαίτερη ένταση και μίσος. Παραπέμφθηκαν και για δύο ακόμη κακουργήματα της διακοπής κύησης και της ληστείας» είπε στο thestival.gr η δικηγόρος της οικογένειας της 41χρονης, Αριάδνη Νούκα προσθέτοντας ότι «επίσης, έπεσε στο κενό η προσπάθεια αμφοτέρων να δομήσουν προφίλ με σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, διότι τόσο ο Εισαγγελέας, όσο και οι Δικαστικοί λειτουργοί του Συμβουλίου, αξιολογώντας τις ψυχιατρικές πραγματογνωμοσύνες και πλήθος στοιχείων που αποκάλυπταν, ότι ενεργούσαν βάσει οργανωμένου σχεδίου και προμελέτης έκριναν ότι και οι δυο είχαν την ικανότητα να αντιληφθούν το άδικο των πράξεων τους δρώντας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση».

Η οικογένεια της 41χρονης -που είχε και μια κόρη εννέα ετών από τον πρώτο γάμο της- από την ώρα της δολοφονίας της βιώνει έναν Γολγοθά μη μπορώντας να πιστέψει ότι έχουν χάσει την πολυαγαπημένη τους κόρη.

«Η οικογένεια της αδικοχαμένης Γεωργίας που έχει δηλώσει παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας είναι συντετριμμένη και αναμένει την απόδοση δικαιοσύνης για το τόσο βίαιο και ειδεχθές έγκλημα που διαπράχθηκε» τόνισε η κ. Νούκα.

Το ιστορικό της δολοφονίας

Η Γεωργία είχε τελειώσει την εργασίας της γύρω στις 10 το βράδυ της Πρωτοχρονιάς και μετά από μια ώρα έφτασε με τον 39χρονο σύντροφο της στο σπίτι του στην Καλαμαριά.

Μόλις μπήκαν στο σπίτι, η Γεωργία δέχτηκε αμέσως επίθεση από τον 34χρονο φίλο του συντρόφου της που την ακινητοποίησε με την χρήση μαχαιριού ενώ ο σύντροφος της, της πέρασε χειροπέδες μετά την φίμωσε με μονωτική ταινία προκειμένου να μην ακουστούν οι φωνές της. Οι δύο άντρες την μετέφεραν στο υπνοδωμάτιο όπου της κατάφεραν πολλαπλές μαχαιριές στο λαιμό. Η Γεωργία ξεψύχησε και αμέσως μετά οι δυο αιμοσταγείς δράστες πήραν ένα μεγάλο μπαούλο, τοποθέτησαν εντός αυτού το άψυχο σώμα της και τη μετέφεραν με το ΙΧ αυτοκίνητο του 34χρονου σε ερημική δύσβατη περιοχή μεταξύ της Νέας Τρίγλιας και της Γαλάτιστας – κοντά στο ερημωμένο χωριό Πρινοχώρι) όπου και πέταξαν το μπαούλο με τη σορό της.

Οι δύο δράστες δεν έχασαν λεπτό και επέστρεψαν στο διαμέρισμα του 39χρονου στην Καλαμαριά όπου και φρόντισαν να καθαρίσουν τον τόπο του εγκλήματος ενώ το ίδιο βράδυ πέταξαν σε διάφορα σημεία το στρώμα πάνω στο οποίο η Γεωργία άφησε την τελευταία της πνοή, τα ρούχα της, την τσάντα της από την οποία πήραν 80 ευρώ και άλλα πειστήρια του εγκλήματος.

Οι αστυνομικές αρχές κυριολεκτικά «γάζωσαν» όλη την περιοχή στην Καλαμαριά και κατάφεραν και βρήκαν πλούσιο βιντεοληπτικό υλικό από διάφορες κάμερες καταστημάτων στην γειτονιά και το οποίο αποκάλυψε όλη τη δράστη του 39χρονου και του 34χρονου φίλου του αποκαλύπτοντας έτσι την στυγερή δολοφονία. Να σημειωθεί ότι μετά την προσαγωγή τους φέρεται να «έσπασε» πρώτος ο 34χρονος και να αποκάλυψε τα όσα φρικώδη είχαν πράξει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News