Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2024

Έδεσσα: Εκοιμήθη ο Πρωτοπρεσβύτερος Χρήστος Γιονίδης


Εξεδήμησε προς Κύριον το πρωί της Δευτέρας 21 Οκτωβρίου 2024 ο Πρωτοπρεσβύτερος Χρήστος Γιόνδης, συνταξιούχος κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας.

Ο π. Χρήστος γεννήθηκε στην Έδεσσα το έτος 1938. Χειροτονήθηκε Διάκονος και Πρεσβύτερος το έτος 1971 από τον Άγιο Καλλίνικο, Μητροπολίτη Εδέσσης. Παρακολούθησε ως κληρικός όλα τα Ιερατικά Σεμινάρια, τα οποία διεξήχθησαν στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Εδέσσης με την μέριμνα του Αγίου. Ως εφημέριος υπηρέτησε αρχικά στα χωριά Κερασιά και Άρνισσα Εδέσσης, ενώ στην συνέχεια -και μέχρι την συνταξιοδότησή του- υπηρέτησε επί τριακονταετία στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων Εδέσσης. Αλλά και μετά την συνταξιοδότησή του ανέλαβε εθελοντικά εφημεριακά καθήκοντα στην Ι. Μονή Τιμίου Σταυρού Μεσημερίου Εδέσσης. Ως πνευματικός στήριξε και ανέπαυσε πολλές ψυχές. Αξιώθηκε δε να δει τον μονάκριβο γιό του, τον Πρωτοπρεσβύτερο Γεώργιο Γιόνδη, ιερέα και εφημέριο στην ενορία των Αγίων Πάντων, όπου διακονεί μέχρι σήμερα. Μάλιστα για τον λόγο αυτόν τιμήθηκε μαζί με άλλους εγγάμους ιερείς από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος με την ανώτατη διάκριση, τον Χρυσό Σταυρό του Αποστόλου Παύλου. Υπήρξε σεμνός κληρικός και ευλαβέστατος, αγαπητός στο ποίμνιό του και στους άλλους κληρικούς.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί στον ιερό ναό Αγίων Πάντων Εδέσσης την Δευτέρα 21/10 στις 15.00 από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ.

Ας είναι αιωνία η μνήμη του και ας έχουμε την ευχή του!

2 σχόλια:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News