Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2024

Η Γιορτή Μήλου Βεγορίτιδας ξεκίνησε με επιτυχία (ΦΩΤΟ)


Το Vegoritida Apple Festival άνοιξε τις πύλες του εχθές, με την εκδήλωση να ξεκινά δυναμικά από το Πολιτιστικό Κέντρο Άρνισσας, όπου για πρώτη φορά όλοι οι πολιτιστικοί σύλλογοι και σχολεία της περιοχής ένωσαν τις δυνάμεις τους, δημιουργώντας μια μοναδική έκθεση αφιερωμένη στο μήλο. Ζωγραφιές, φωτογραφίες, παραδοσιακές στολές, μήλα και παραδοσιακά γλυκά γέμισαν τον χώρο, προσφέροντας στους επισκέπτες ένα εντυπωσιακό ταξίδι στη λαογραφία και τις γεύσεις της Βεγορίτιδας.

Την έκθεση τίμησαν με την παρουσία τους η Αντιδήμαρχος Βεγορίτιδας, κυρία Μένη Μπόγια, η οποία συντόνισε όλη αυτή την ξεχωριστή προσπάθεια, καθώς και ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης, κύριος Γιάννης Τσακίρης. Παράλληλα, οι επιχειρήσεις εστίασης σε Άρνισσα, Παλαιό Άγιο Αθανάσιο και Παναγίτσα προσέφεραν στους επισκέπτες ειδικά μενού με γεύσεις βασισμένες στο μήλο, προσδίδοντας γαστρονομική νότα στην εορταστική ατμόσφαιρα. Η Γιορτή Μήλου Βεγορίτιδας δεν είναι απλώς ένα φεστιβάλ, αλλά μια γιορτή ενότητας και συνεργασίας για τον τόπο μας. Ενώνουμε τις δυνάμεις των παραγωγικών φορέων - από τον πρωτογενή τομέα, τη μεταποίηση, τον τουρισμό, την εστίαση έως και τις υπηρεσίες - σε μια κοινή προσπάθεια να προβάλουμε τα τοπικά προϊόντα και τον πολιτισμό μας.

Το τριήμερο αφιερωμένο στο μήλο και τον τόπο μας συνεχίζεται! Σάββατο 26 Οκτωβρίου, στις 10:00 π.μ., το ποδοσφαιρικό τουρνουά "Vegoritida Apple Cup" στο γήπεδο της Άρνισσας δίνει την ευκαιρία για αθλητική δράση και διασκέδαση, ενώ στις 20:30 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί ομιλία για την καλλιέργεια του μήλου από τον Καθηγητή Πανεπιστημίου, Γιώργο Νάνο, προσφέροντας σημαντικές γνώσεις και χρήσιμες πληροφορίες στους καλλιεργητές της περιοχής.

Το Vegoritida Apple Festival είναι εδώ και σας προσκαλεί όλους να γιορτάσουμε μαζί το μήλο της Βεγορίτιδας και την πολιτιστική μας κληρονομιά!

Διοργάνωση: Δήμος Έδεσσας & Συνεργαζόμενες Επιχειρήσεις





 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News