Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024

Πέλλα: Δράσεις του ΕΚΑΒ για την Παγκόσμια Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς (ΦΩΤΟ)


Το ΕΚΑΒ, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Επανεκκίνησης Καρδιάς στις 16 Οκτωβρίου 2024, πραγματοποίησε μια σειρά δράσεων με στόχο την πληροφόρηση, την εκπαίδευση αλλά και την ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με την εξέχουσα σημασία της Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) αλλά και της χρήσης του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (CPR/AED), για την υποστήριξη της καρδιακής λειτουργίας και την επιβίωση των θυμάτων καρδιακής ανακοπής.

Ανάλογες ενημερωτικές δράσεις, πραγματοποιήθηκαν σε Αριδαία, Έδεσσα και Γιαννιτσά.

Κατά τη διάρκεια των εκπαιδευτικών εκδηλώσεων, οι διασώστες και οι εκπαιδευτές του ΕΚΑΒ πραγματοποίησαν επιδείξεις στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση και στη χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή σε συνδυασμό με πρακτικές ασκήσεις σε σταθμούς δεξιοτήτων με τη χρήση προπλασμάτων και εκπαιδευτικών Απινιδωτών. Παράλληλα, ενημέρωσαν τους πολίτες τόσο για την αναγκαιότητα των βασικών γνώσεων κατά την αντιμετώπιση απειλητικών για τη ζωή καταστάσεων όσο και για τον ρόλο, τη λειτουργία αλλά και τον ευρύτερο τρόπο της δραστηριοποίησης του ΕΚΑΒ ως του μοναδικού επίσημου φορέα παροχής επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας.

Τις δράσεις παρακολούθησαν πολίτες, αλλά και μαθητές από διάφορα σχολεία του Νομού.

Στέφανος Αβραμίκας
Υπεύθυνος ΕΚΑΒ Ν. Πέλλας


















 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News