Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024

Κριθαρώτο λαχανικών - Πολύχρωμο, αρωματικό και γευστικό


Πολύχρωμο, αρωματικό και γευστικό

Υλικά 

-    1 φλ. τσαγιού κριθαράκι
-    2 κ. σ. ελαιόλαδο
-    1/2 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
-    2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
-    1 φλ. τσαγιού καρότο, ψιλοκομμένο
-    1 μικρό κολοκυθάκι, κομμένο στα τέσσερα και σε φέτες
-    2 κ. σ. βαλσάμικο ξύδι
-    Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
-    1 λεμόνι, χυμό

Εκτέλεση

-    Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με ελαφρά αλατισμένο νερό να βράσει.
-    Προσθέστε το κριθαράκι και μαγειρέψτε το μέχρι να γίνει al dente, περίπου 8 έως 10 λεπτά. Σουρώστε και αφήστε στην άκρη.
-    Εντωμεταξύ, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ανακατέψτε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το καρότο και σοτάρετε για 2 λεπτά.
-    Προσθέστε τα κολοκυθάκια και σοτάρετε για άλλα 2 λεπτά. Ρίξτε 1 κουταλιά της σούπας βαλσαμικό ξύδι και σβήστε το τηγάνι.
-    Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
-    Προσθέστε το κριθαράκι στο τηγάνι και ανακατέψτε την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας βαλσαμικό ξύδι και το χυμό λεμονιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News