Σερβίρετε με ρύζι ή σε πίτα τυλιχτό
Υλικά
- 2 μεγάλα στήθη κοτόπουλου, κομμένα σε κύβους
- 1 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 κ. γλ. μαύρο πιπέρι
- 1 κ. γλ. σκόρδο σε σκόνη
- 1 κ. σ. σκόνη πάπρικας
- 2 κ. σ. παρμεζάνα
- 1 κ. γλ. καρύκευμα Cajun
- 1 κ. σ. μαγιονέζα
- 1/4 κ. γλ. αλάτι (το καρύκευμα Cajun έχει αλάτι, οπότε προσέξτε την προσθήκη αλατιού)
Για της σάλτσα παρμεζάνας σκόρδου:
- 3- 4 κ. σ. βούτυρο μαλακωμένο
- 1 κ. γλ. μαύρο πιπέρι
- 1 κ. σ. σκόρδο σε σκόνη
- 1 κ. σ. παρμεζάνα ψιλοκομμένη
- 2 κ. σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- Κόκκινο τσίλι, προαιρετικά
Εκτέλεση
- Μουλιάστε τα ξύλινα σουβλάκια, αν χρησιμοποιήσετε, σε ζεστό νερό για 20 λεπτά.
- Κόψτε το κοτόπουλο σε κύβους και αλατοπιπερώστε. Ανακατέψτε καλά.
- Βάλτε το κοτόπουλο στα σουβλάκια.
- Ψεκάστε με σπρέι μαγειρέματος το καλάθι του air fryer.
- Τηγανίστε στον αέρα ή ψήστε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 11 λεπτά. Αναποδογυρίστε τα στα μισά της ώρας. Εάν ψήσετε περισσότερο το κοτόπουλο θα είναι στεγνό.
- Εντωμεταξύ, φτιάξτε τη σάλτσα παρμεζάνας με σκόρδο, ανακατεύοντας όλα τα υλικά σε ένα μπολ.
- Αν η σάλτσα φαίνεται πηχτή μπορείτε να βάλετε το βούτυρο στον φούρνο μικροκυμάτων για 10 δευτερόλεπτα για να χαλαρώσει.
- Αλείψτε τα σουβλάκια κοτόπουλου με τη σάλτσα και απολαύστε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.
Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.
Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.
Η συντακτική ομάδα του Aridaia News