Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2024

Εύκολη και γρήγορη μακαρονοσαλάτα


Αυτή είναι η απόλυτη σαλάτα ζυμαρικών, που γίνεται με αρακά, κόκκινες πιπεριές, τραγανό σέλερι, φρέσκο μαϊντανό και ένα κρεμώδες γλυκό και πικάντικο dressing, γεμάτο γεύση.

Τόσο απλά υλικά, τόση πολλή γεύση. Αυτή η pasta salad, έχει λάβει ISO γεύσης, από μικρούς και μεγάλους. Μπορεί να ενισχυθεί με ένα ψητό φιλέτο κοτόπουλο και να δώσει ένα πλήρες γεύμα. Μπορεί να σερβιριστεί, άνετα, σε ένα γιορτινό μπουφέ ή να είναι η συνδρομή μας σε ένα πικ-νικ.

Μπορείτε, βεβαίως, να ετοιμάσετε τη μακαρονοσαλάτα από την προηγούμενη ημέρα, αλλά, σας προτείνω να προσθέσετε τα κρεμμύδια, την ώρα που θα σερβίρετε, για να μην έχει βαριά γεύση και μυρωδιά, η σαλάτα μας.

Ένα ακόμη tip, είναι να στραγγίσετε καλά τα ζυμαρικά, μετά το βράσιμο, για να μην βγάλουν νερά στο μπολ ανάμειξης και καταλήξει το ντρέσινγκ, πολύ νερουλό.

Υλικά:

-    1 συσκευασία (500 γρ.) ζυμαρικά κοραλλάκια
-    400 γρ. μπιζέλια από κονσέρβα
-    1 κόκκινη πιπεριά – κομμένη σε μικρούς κύβους
-    1/2 κόκκινο κρεμμύδι – κομμένο σε μικρούς κύβους
-    3 φρέσκα κρεμμυδάκια – ψιλοκομμένα
-    3 στικς σέλερι ψιλοκομμένο
-    2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

Για τη σάλτσα

-    1/2 φλιτζάνι μαγιονέζα
-    1/3 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
-    2 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο
-    1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα ντιζόν
-    2 κουταλιές της σούπας μέλι
-    1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
-    1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο, για al dente.
Στραγγίζουμε, ξεπλένουμε με κρύο νερό και στεγνώνουμε να μην έχουν νερά.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα κοραλλάκια, τις κόκκινες πιπεριές, τον αρακά, τα κόκκινα κρεμμύδια, τα πράσινα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό και το σέλερι.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά του ντρέσινγκ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Περιχύνουμε τα ζυμαρικά και τα λαχανικά και τα ανακατεύουμε να ενωθούν.

Σερβίρουμε αμέσως ή σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο έως και 24 ώρες πριν τη βγάλουμε στο τραπέζι, κάνοντας ένα καλό ανακάτεμα, πρώτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News