Φέτος τα Χριστούγεννα, ήρθε η στιγμή να κλέψετε την παράσταση με ένα λαχταριστό χριστουγεννιάτικο κέικ γεμάτο ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα και τις πιο γιορτινές γεύσεις. Το μυστικό για να πετύχει η συνταγή; Η Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ!
Με τέλεια υφή, αφράτη δομή και εγγυημένο αποτέλεσμα, αυτό το κέικ γίνεται η ιδανική επιλογή για τις γιορτινές σας στιγμές. Φανταστείτε το πλούσιο άρωμα του να γεμίζει τον χώρο, ενώ κάθε κομμάτι του κέικ λιώνει στον ουρανίσκο σας, αφήνοντας μια αξέχαστη αίσθηση.
Υλικά
- 1 Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
- 250 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
- 400 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
- 2 γρ. (1/2 κουτ. γλυκού) αλάτι
- 5 αυγά
- 1 βανίλια
- 80 γρ. κεράσι γλυκό του κουταλιού (χωρίς σιρόπι), ψιλοκομμένο
- 80 γρ. περγαμόντο γλυκό του κουταλιού (χωρίς σιρόπι), ψιλοκομμένο
- 70 γρ. μαύρες σταφίδες
- 70 γρ. red berries αποξηραμένα
- 200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
- 30 γρ. (6 κουτ. σούπας) κονιάκ
- 50 ml (1/4 φλιτζ. τσαγιού) χυμός πορτοκάλι
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 100 γρ. Κουβερτούρα σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ
- 40 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) φουντούκια
- 40 γρ. καρύδια
- 40 γρ. αμύγδαλα
- Λίγη ζάχαρη άχνη προεραιτικά
Εκτέλεση
- Χτυπάτε στο μίξερ, στη δυνατή ταχύτητα, το βούτυρο με τη ζάχαρη και το αλάτι, μέχρι να αφρατέψουν
- Προσθέτετε τα αυγά και συνεχίζετε το χτύπημα, μέχρι να φουσκώσουν
- Ρίχνετε το γάλα, τον χυμό και το κονιάκ και χτυπάτε για 1 λεπτό ακόμα
- Στη συνέχεια, με σπάτουλα ή κουτάλι, ανακατεύετε σιγά σιγά τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ, το ξύσμα, τη βανίλια, τους ξηρούς καρπούς (σπασμένους), τα φρούτα και την Κουβερτούρα σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ
- Ψήνετε στους 180°C, για περίπου 40 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει λίγο και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη
Για όσους επιθυμούν μια πιο ισορροπημένη και θρεπτική εναλλακτική, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε Φαρίνα Ολικής Άλεσης ΓΙΩΤΗΣ, προσθέτοντας στη συνταγή 50ml γάλα. Το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει, διατηρώντας όλη τη γεύση και την υφή που αγαπάτε.
Το χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας αξίζει κάτι ξεχωριστό, και αυτό το κέικ είναι η τέλεια προσθήκη. Με τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ, η προετοιμασία γίνεται απόλαυση, ενώ το αποτέλεσμα κλέβει την παράσταση.
Φέτος, αφήστε τη γεύση να είναι ο πρωταγωνιστής των γιορτών σας. Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή και χαρίστε στους αγαπημένους σας τη χαρά των Χριστουγέννων σε κάθε μπουκιά!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.
Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.
Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.
Η συντακτική ομάδα του Aridaia News