Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2024

Κοκκινιστό χοιρινό με πράσα


Παραδοσιακή συνταγή της Νάουσας

Υλικά

  •     1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  •     1 1/2 κιλό χοιρινό κρέας, κομμένο σε μερίδες για κατσαρόλα
  •     Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
  •     750 γρ. πράσα, καθαρισμένα και χοντροκομμένα
  •     1 φλ. τσαγιού κρασί Ξινόμαυρο
  •     1 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένες ντομάτες με χυμό
  •     3 κρόκους αυγών
  •     Το χυμό από 1- 2 λεμόνια για γεύση

Εκτέλεση

  •     Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ροδίστε το κρέας, αφού αλατοπιπερώσετε.
  •     Προσθέστε τα πράσα και ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσουν. Σβήστε με το κρασί. Μόλις αχνίσει, προσθέστε τις ντομάτες. Προσθέστε αρκετό νερό για να καλύψετε το περιεχόμενο της κατσαρόλας κατά τα δύο τρίτα περίπου. Σκεπάστε, δυναμώστε τη φωτιά σε υψηλή θερμοκρασία και φέρτε σε βρασμό.
  •     Μειώστε τη φωτιά και σιγοβράστε μέχρι το κρέας να μαλακώσει πολύ, περίπου 2 ώρες.
  •     Σε ένα μπολ χτυπήστε τους κρόκους αυγών και το μισό χυμό λεμονιού.
  •     Πάρτε μια κουτάλα από τους χυμούς της κατσαρόλας, προσέχοντας να μην πάρετε τα στερεά, και πολύ αργά ρίξτε το υγρό στο μείγμα των αυγών, χτυπώντας δυνατά με το σύρμα. Επαναλάβετε με μια δεύτερη κουτάλα.
  •     Αποσύρετε το κρέας από τη φωτιά και ρίξτε μέσα το μείγμα αυγών- λεμονιών. Ανακινείστε την κατσαρόλα για να μοιράσετε ομοιόμορφα το μείγμα αυγών.
  •     Προσαρμόστε το καρύκευμα με επιπλέον αλάτι, πιπέρι ή χυμό λεμονιού.
  •     Σερβίρετε και απολαύστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News