Υλικά
- 1 μπουκάλι (750 ml) κόκκινο ξηρό κρασί
- 1/4 φλ. τσαγιού κονιάκ (ή λικέρ πορτοκάλι)
- 1 πορτοκάλι, κομμένο σε ροδέλες (και ξεφλουδισμένο, αν θέλετε ένα λιγότερο πικρό ποτό)
- 8 ολόκληρα γαρύφαλλα
- 2 ξυλαράκια κανέλας
- 2 κομμάτια αστεροειδή γλυκάνισο
- 2 έως 4 κ. σ. ζάχαρη, μέλι ή σιρόπι σφενδάμου ανάλογα με τη γεύση (ή το γλυκαντικό της αρεσκείας σας)
- Προαιρετικές γαρνιτούρες: φέτες εσπεριδοειδών (πορτοκάλι, λεμόνι ή/και λάιμ), επιπλέον ξυλάκια κανέλας, επιπλέον γλυκάνισος
Εκτέλεση
- Προσθέστε το κρασί, το κονιάκ, τις φέτες πορτοκαλιού, το γαρύφαλλο, την κανέλα, τον αστεροειδή γλυκάνισο και 2 κουταλιές της σούπας γλυκαντικό σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Ανακατέψτε για λίγο για να συνδυαστούν.
- Μαγειρέψτε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να σιγοβράσει. Μειώστε τη φωτιά σε χαμηλή, σκεπάστε και αφήστε το κρασί να σιγοβράσει για τουλάχιστον 15 λεπτά.
- Χρησιμοποιώντας ένα λεπτό σουρωτήρι, αφαιρέστε και πετάξτε τις φέτες πορτοκαλιού, τα γαρύφαλλα, τα ξυλάκια κανέλας και τον γλυκάνισο.
- Δοκιμάστε το ζεστό κρασί και προσθέστε επιπλέον γλυκαντικό αν χρειάζεται.
- Σερβίρετε ζεστό σε πυρίμαχες κούπες, γαρνίροντας με τα αγαπημένα σας συνοδευτικά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.
Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.
Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.
Η συντακτική ομάδα του Aridaia News