Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και οι προετοιμασίες για τις γιορτές έχουν ήδη ξεκινήσει.
Είναι η περίοδος του χρόνου που όλοι περιμένουμε με ανυπομονησία, γεμάτοι χαρά και προσμονή για τις όμορφες στιγμές που θα μοιραστούμε με τους αγαπημένους μας. Το σπίτι μας στολίζεται με λαμπάκια και γιορτινά στολίδια, η ατμόσφαιρα γεμίζει από τις γλυκιές μυρωδιές των Χριστουγέννων και το τραπέζι μας στολίζεται με παραδοσιακά εδέσματα.
Μία από τις πιο αγαπημένες παραδόσεις που συνοδεύουν την περίοδο των Χριστουγέννων είναι η ετοιμασία των γλυκών. Πέρα από τα μελομακάρονα, τους κουραμπιέδες και τις δίπλες, και τα κέικ έχουν την τιμητική τους, αφού γεμίζουν το σπίτι με αρώματα κανέλας, γαρύφαλλου, εσπεριδοειδών και φυσικά, των αποξηραμένων φρούτων που τα κάνουν ακόμα πιο γιορτινά και γευστικά.
Το χριστουγεννιάτικο κέικ είναι μια από τις πιο κλασικές και αγαπημένες συνταγές, η οποία δεν απαιτεί πολλή προετοιμασία, αλλά εντυπωσιάζει με την απλότητά της και τη μοναδική γεύση της.
Το παρακάτω εύκολο και νόστιμο χριστουγεννιάτικο κέικ είναι ιδανικό για να το φτιάξετε μαζί με τα παιδιά σας. Με μόνο τρία υλικά, θα έχετε ένα νόστιμο κέικ που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας. Αν θέλετε, μπορείτε να το προσφέρετε ως δώρο σε φίλους και συγγενείς ή να το απολαύσετε με την οικογένειά σας γύρω από το τραπέζι, μαζί με ένα ζεστό ρόφημα ή ένα ποτήρι κρασί.
Δείτε τη συνταγή για το χριστουγεννιάτικο κέικ με 3 υλικά:
- 1 κιλό αποξηραμένα φρούτα
- 600 ml υγρού (γάλα, γάλα αμυγδάλου, σοκολατούχο γάλα, καφές, χυμός πορτοκάλι, χυμός μήλου, χυμός ανανά ή τσάι)
- 3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Προαιρετικά
- Ξηροί καρποί
- 1-2 κουτάλια ποτό (ρούμι, μπράντι, σέρι ή ουίσκι)
- Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Ψιλοκόβουμε τα αποξηραμένα φρούτα και, αν θέλουμε, προσθέτουμε ξηρούς καρπούς ή μπαχαρικά όπως κανέλα και γαρύφαλλο για επιπλέον άρωμα.
- Βάζουμε τα φρούτα σε ένα μπολ και τα περιχύνουμε με το υγρό της επιλογής μας (π.χ. χυμός, γάλα ή τσάι). Αν θέλουμε, προσθέτουμε και λίγο ποτό για πιο έντονη γεύση.
- Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε το μείγμα να "μουλιάσει" στο ψυγείο όλη τη νύχτα.
- Την επόμενη ημέρα, προσθέτουμε το αλεύρι, το οποίο το κοσκινίζουμε για να μην σβολιάσει, και ανακατεύουμε καλά μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.
- Βάζουμε το μείγμα σε μια στρογγυλή φόρμα 23 εκατοστών, την οποία έχουμε αλευρώσει και βουτυρώσει.
- Ψήνουμε το κέικ στους 160°C σε προθερμασμένο φούρνο για τουλάχιστον μία ώρα.
- Μόλις το κέικ είναι έτοιμο, το βγάζουμε από τον φούρνο και το ραντίζουμε με λίγο ποτό (προαιρετικά).
- Πριν το σερβίρισμα, πασπαλίζουμε το κέικ με άχνη ζάχαρη για να του προσδώσουμε μία γιορτινή πινελιά.
- Αν θέλουμε να ενισχύσουμε τη γεύση του, μπορούμε να προσθέσουμε ξηρούς καρπούς ή ακόμα περισσότερα μπαχαρικά για ακόμα πιο έντονο άρωμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.
Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.
Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.
Η συντακτική ομάδα του Aridaia News