Τελικά το μοσχαρίσιο ή το χοιρινό κρέας είναι καλύτερο στη διατροφή; Η απάντηση, όπως αναφέρουν οι διατροφολόγοι, εξαρτάται από αρκετούς παράγοντες. Κι αυτό γιατί τα θρεπτικά συστατικά κάθε τύπου κρέατος διαφέρουν ανάλογα με το κομμάτι που θα επιλέξει ο καθένας στο πιάτο του.
Σημαντικός βέβαια είναι και ο τρόπος που θα επιλέξει κάποιος να μαγειρέψει το κρέας, αφού κι αυτό μπορεί να επηρεάσει τη διατροφική του αξία.
Η σύγκριση των δύο ειδών
Χοιρινό (μαγειρεμένο, άπαχο)
- Σίδηρος: Περίπου 0,9 mg
- Πρωτεΐνη: Περίπου 27 g
- Ολικά Λιπαρά: Περίπου 6 g
- Κορεσμένα λιπαρά: Περίπου 2 g
- Μονοακόρεστα λιπαρά: Περίπου 2,6 g
- Πολυακόρεστα λιπαρά: Περίπου 0,6 g
Μοσχάρι (μαγειρεμένο, άπαχο)
- Σίδηρος: Περίπου 2,1 mg
- Πρωτεΐνη: Περίπου 26 g
- Ολικά Λιπαρά: Περίπου 6 g (Κορεσμένα λιπαρά: Περίπου 2,5 g, Μονοακόρεστα λιπαρά: Περίπου 2,7 g, Πολυακόρεστα λιπαρά: Περίπου 0,3 g)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.
Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.
Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.
Η συντακτική ομάδα του Aridaia News