Δεν υπάρχει πιο εύκολη συνταγή για το αγαπημένο βορειοελλαδίτικο γλύκισμα.
Γίνεται μόνο με 3 υλικά, που έχουμε στο ψυγείο και το ντουλάπι μας.
Ήταν τρελή μόδα τη δεκαετία του 90′, στα τραπέζια. Έβγαινε στο τέλος, εν μέσω επιφωνημάτων θαυμασμού.
Ιδανικά τρώγεται ζεστή, μόλις βγει από τον φούρνο.
Μην λυπηθείτε τη ζάχαρη άχνη και την κανέλα. Να το κάνουμε σωστά, αν είναι!
Υλικά:
- 450 γρ. φύλλο κρούστας
- 250 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο, στον αέρα, στους 180 βαθμούς.
Βουτυρώνουμε ένα ορθογώνιο ταψί.
«Σουρώνουμε», ένα-ένα τα φύλλα κρούστας, σαν ακορντεόν και τοποθετούμε τα μισά στο ταψί.
Αλείφουμε με τη μισή ποσότητα από το λιωμένο βούτυρο.
Συνεχίζουμε τα άλλα μισά φύλλα κάνοντας την ίδια διαδικασία.
Ρίχνουμε από επάνω το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο και ψήνουμε στον αέρα, για 20′.
Βγάζουμε από τον φούρνο το ταψί.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα, και στο άδειο κουτάκι γεμίζουμε 1 1/12 φορά, με νερό (θέλουμε 1 & 1/2 κουτάκι) και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από το ταψί και ψήνουμε για 20′-25′ ακόμη.
Κόβουμε σε κομμάτια και πασπαλίζουμε με μπόλικη άχνη και κανέλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.
Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.
Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.
Η συντακτική ομάδα του Aridaia News