Εύκολο κέικ σοκολάτας με κουβερτούρα, με πλούσια γεύση και υφή, ιδανικό για σερβίρισμα ακόμα και σαν γλυκό. Δοκίμασέ το, τα υλικά τα έχεις όλα!
Υλικά
- 200 γρ. νερό
- 200 γρ. βούτυρο
- 200 γρ. σοκολάτα ψιλοκομμένη (με περιεκτικότητα 60% κακάο)
- 5 αυγά
- 2 βανίλιες
- 250 γρ. ζάχαρη
- 50 γρ. καλαμποκέλαιο ή άλλο φυτικό λάδι
- 100 γρ. γάλα
- Στερεά υλικά
- 350 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
- 50 γρ. κακάο
- 1 ½ μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. σόδα
- 2 πρέζες αλάτι
- Για το τελείωμα
- 350 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο
- Λίγη άχνη ή λευκή λιωμένη σοκολάτα
Εκτέλεση
Κέικ σοκολάτας με κουβερτούρα
- Βουτυρώνουμε πρώτα και αλευρώνουμε μεγάλη φόρμα δαχτυλίδι 27 εκ. με αποσπώμενη βάση, ή απλά βουτυρώνουμε ταψάκι και ντύνουμε βάση και πλαϊνά με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
- Κοσκινίζουμε τα στερεά υλικά και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό, το βούτυρο σε κομμάτια και την ψιλοκομμένη σοκολάτα.
- Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά, τα αφήνουμε να λιώσουν. Τα αποσύρουμε από τη φωτιά καιαφήνουμε να γίνουν χλιαρά.
- Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα αυγά, τη ζάχαρη και τη βανίλια και με μίξερ χειρός χτυπάμε μέχρι να ασπρίσουν και να κρεμώσουν για 2-3 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα.
- Προσθέτουμε το λάδι και το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Προσθέτουμε τη χλιαρή λιωμένη σοκολάτα, χτυπώντας ταυτόχρονα με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα.
- Τέλος ρίχνουμε τα κοσκινισμένα στερεά υλικά, αναμιγνύοντάς τα απαλά με μια σπάτουλα να ενωθούν.
- Αδειάζουμε το κέικ στην έτοιμη φόρμα.
Για το ψήσιμο
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 170 ºC, στις αντιστάσεις, στην κάτω σχάρα του φούρνου, για περίπου 1 ώρα.
- Ελέγχουμε αν ψήθηκε το κέικ πριν το βγάλουμε από το φούρνο.
- Αφήνουμε το κέικ να σταθεί για 20΄.
- Με προσοχή το ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσει τελείως πάνω σε σχάρα.
Για το σερβίρισμα
- Αφού κρυώσει το κέικ, το κόβουμε στη μέση οριζόντια και το αλείφουμε με τη μαρμελάδα.
- Καλύπτουμε με το άλλο κομμάτι και περιχύνουμε με λευκή σοκολάτα σε σχέδια ή αχνίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη.
- Το κέικ συντηρείται σε θερμοκρασία δωματίου, σκεπασμένο, για 4-5 ημέρες. Εναλλακτικά μπορείτε να το καταψύξετε για 3 μήνες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.
Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.
Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.
Η συντακτική ομάδα του Aridaia News