Υλικά
Για το κέικ ινδοκάρυδο
- 1 φλ. αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο
- 1 φλ. σιμιγδάλι χοντρό
- 1 φλ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 φλ. ζάχαρη
- 1 φλ. ινδική καρύδα (ινδοκάρυδο)
- 1 κεσεδάκι (200 γραμ.) γιαούρτι αγελάδος
- 4 αυγά (χωρισμένα) σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 φακελάκι (20 γραμ.) μπέικιν πάουντερ
- 2 βανίλιες
- 1 μεγάλο λεμόνι (ξύσμα)
Για το σιρόπι
- 3 φλ
- νερό
- 2 φλ. ζάχαρη
- φλούδα λεμονιού
- 1 φλ. καρύδα για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη σε δυνατή ταχύτητα για 5 με 6 λεπτά να μαλακώσει και να γίνει κρέμα.
- Ρίχνουμε έναν έναν τους κρόκους ώστε να τους απορροφάει το μίγμα.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι, το ξύσμα, τις βανίλιες, το baking powder και την καρύδα συνεχίζοντας το χτύπημα.
- Στο μεταξύ χτυπάμε τα ασπράδια.
- Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και διαδοχικά προσθέτουμε στον κάδο τα ασπράδια, το αλεύρι και το σιμιγδάλι.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε στρογγυλό ταψί 30 εκ. πολύ καλά βουτυρωμένο.
- Με την ανάποδη από ένα κουτάλι στρώνουμε την επιφάνεια.
Ψήσιμο – χρόνος
- Ψήνουμε στους 170°C σε αέρα, σε προθερμασμένο φούρνο και στη μεσαία σχάρα, για περίπου 40΄.
- Μέχρι να φουσκώσει καλά και να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα του ταψιού.
- Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο, όπως είναι καυτό το γλυκό το χαράζουμε με μαχαίρι σε κομμάτια και το περιχύνουμε προσεκτικά με κουτάλα με το καυτό σιρόπι.
- Βουτάμε το μαχαίρι σε νερό και κόβουμε κομμάτια για να μη χαλάσουμε την επιφάνεια του γλυκού.
- Λίγο λίγο το σιρόπι, γιατί αν πέσει πολύ μαζί φεύγει η κρούστα χαλάει η όψη του.
- Πασπαλίζουμε με την καρύδα.
Για το σιρόπι του
- Βράζουμε τα υλικά για 5 με 6 λεπτά.
- Περιχύνουμε το καυτό γλυκό με καυτό σιρόπι.
- Παγώνουμε το γλυκό και σερβίρουμε.
- Το γλυκό μας είναι έτοιμο για απόλαυση!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.
Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.
Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.
Η συντακτική ομάδα του Aridaia News