Το αλμυρό κέικ με γραβιέρα και ζαμπόν είναι εύκολο πολύ αφράτο αλλά και την επόμενη ημέρα μπορείς να ενώσεις 2 φέτες και να το γεμίσεις με υλικά που αγαπάς όπως λαχανικά και να το απολαύσεις σαν σάντουιτς!
Υλικά
- 4 αυγά
- 125 γρ. βούτυρο μαλακό
- 6 φέτ. ζαμπόν σε κύβους
- 150 γρ. γραβιέρα τριμμένη
- 110 γρ. γάλα φρέσκο σε θερμ. δωματίου
- 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 3 κ.σ. σχοινόπρασο
- 1 κ.γ. αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Κοσκινίζουμε πρώτα το αλεύρι με το μπέκιν πάουντερ και τα κρατάμε στην άκρη.
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα αυγά και τα χτυπάμε με μίξερ για 3-4΄ να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε το μαλακό βούτυρο και τη φέτα.
- Χτυπάμε με το μίξερ για 1 λεπτό να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Εναλλάξ ρίχνουμε το αλεύρι με το μπέκιν πάουντερ και το γάλα.
- Ξεκινάμε με αλεύρι και τελειώνουμε πάντα με αλεύρι.
- Από την ώρα που θα μπει όλο το αλεύρι στο μίγμα σταματάμε το χτύπημα με το μίξερ.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο ζαμπόν, το σχοινόπρασο και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε στο μίγμα.
- Αλείφουμε με βούτυρο και αλευρώνουμε καλά μια μακρόστενη φόρμα 22Χ12εκ.
- Τινάζουμε το περιττό αλεύρι.
- Αδειάζουμε μέσα στη φόρμα το μείγμα και ψήνουμε στους 160 ºC στον αέρα στη μεσαία σχάρα για περίπου 40-45 λεπτά.
- Είναι έτοιμο όταν φουσκώσει, ροδίσει η επιφάνειά του και ξεκολλήσει από τα τοιχώματα της φόρμας.
- Για να σιγουρευτούμε ότι ψήθηκε ελέγχουμε με τη λάμα από ένα μαχαίρι.
- Όταν η λάμα από το μαχαίρι βγει καθαρή τότε είναι έτοιμο.
- Αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά στη φόρμα πάνω στον πάγκο της κουζίνας.
- Αναποδογυρίζουμε το κέικ και το αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσει τελείως.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.
Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.
Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.
Η συντακτική ομάδα του Aridaia News