Νεκρές στο σπίτι τους στην Κηφισιά εντοπίστηκαν την Πρωτοχρονιά η 63χρονη ιστορικός τέχνης και εικαστικός Λίμπερτι Πολύζου και η 44χρονη κόρη της Τομασίνα Κοντόγιωργα.
Η τραγική αποκάλυψη έγινε μετά από άκαρπες προσπάθειες του αδελφού τής Λίμπερτι-Λέτη Πολύζου να επικοινωνήσει μαζί τους. Σύμφωνα με τον Alpha, η Αστυνομία και η Πυροσβεστική που έφτασαν στην οικία των βορείων προαστίων κατάφεραν να μπουν στο σπίτι, ενώ κάνοντας τον απαιτούμενο έλεγχο απέκλεισαν το ενδεχόμενο της ληστείας. Μάλιστα δυσκολεύτηκαν να μπουν στο σπίτι, καθώς οι δύο γυναίκες είχαν βάλει σύρτη στην πόρτα.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο αδελφός της ιστορικού τέχνης είχε προσπαθήσει νωρίτερα να εισέλθει στο σπίτι με τη βοήθεια κλειδαρά, δίχως αποτέλεσμα.
Τι αποκάλυψε συγγενικό πρόσωπο της οικογένειας
Πληροφορίες από συγγενικό πρόσωπο της οικογένειας που επικαλείται ο ΑΝΤ1 και η εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» αναφέρουν ότι 63χρονη μητέρα δήλωνε ότι αν πάθει κάτι η κόρη της, η ίδια θα έκανε κακό στον εαυτό της.
Σημειώνεται πως η γνωστή εικαστικός αντιμετώπιζε θέματα με την καρδιά της, ωστόσο η 44χρονη κόρη της ήταν το άτομο που είχε το πιο σοβαρό πρόβλημα υγείας. Όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή, από τις ιατροδικαστικές εξετάσεις, προέκυψε πως ο θάνατος της κόρης προηγήθηκε από εκείνον της μητέρας της.
Πλέον οι Αρχές αναμένουν το πόρισμα από τις τοξικολογικές εξετάσεις προκειμένου να ριχθεί φως στα ακριβή αίτια θανάτου των δύο γυναικών. Πάντως η ιατροδικαστική εξέταση στις σορούς των δύο γυναικών δεν έδειξε κάποιο ίχνος που να παραπέμπει σε εγκληματική ενέργεια. Άλλες αστυνομικές πηγές πάλι αναφέρουν ότι εξετάζεται και η περίπτωση της δηλητηρίασης, ωστόσο και αυτό μπορεί να φανεί μόνο μέσα από τα αποτελέσματα των εξετάσεων.Χθες (07/1), συγγενείς και φίλοι τούς είπαν το τελευταίο αντίο.
Ποια ήταν η Λίμπερτι-Λέτη Πολύζου
Η Λίμπερτι Πολύζου μεγάλωσε στο Λονδίνο και αποφοίτησε από το Hitchin High School for Girls. Προερχόταν από μια οικογένεια που είχε βαθιά αγάπη για την τέχνη, κάτι που την ενέπνευσε να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο και να γίνει ιστορικός τέχνης και συλλέκτρια. Η ίδια διακρίθηκε για τη δουλειά της, καθώς είχε βραβευτεί για τα σενάρια και την επιστημονική της επιμέλεια στις ταινίες «Παναγιώτης Τέτσης: Παίζοντας με τα χρώματα» και «Δημήτρης Μυταράς - Είδωλα στον Καθρέφτη». Είχε έναν ευρύ κοινωνικό κύκλο, με σημαντικές επαφές με μεγάλους Έλληνες και διεθνείς καλλιτέχνες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.
Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.
Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.
Η συντακτική ομάδα του Aridaia News