Υλικά
- 15 μπισκότα τύπου digestive
- 6 κ. σ. βούτυρο, λιωμένο
- 400 γρ. τυρί κρέμα
- Το ξύσμα από 3 πορτοκάλια
- Φέτες πορτοκάλι για γαρνίρισμα
- 200 γρ. τυρί μασκαρπόνε
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- 3 κ. σ. γάλα
- 180 ml κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
- Θρυμματίστε τα μπισκότα χοντρά. Μπορείτε να το κάνετε αυτό βάζοντάς τα σε μια πλαστική σακούλα τροφίμων και συνθλίβοντάς τα με μια ξύλινη κουτάλα.
- Βάλτε τα μπισκότα σε ένα μπολ και ανακατέψτε μέσα το λιωμένο βούτυρο. Βάλτε το μείγμα σε μια φόρμα για cheesecake 23 εκατοστών και χρησιμοποιήστε το πίσω μέρος ενός κουταλιού για να το απλώσετε ομοιόμορφα πιέζοντας ώστε να σχηματίσετε τη βάση. Βάλτε τη φόρμα στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί, περίπου για 30 λεπτά.
- Βάλτε το τυρί κρέμα, το ξύσμα πορτοκαλιού, το μασκαρπόνε, τη ζάχαρη και το γάλα σε ένα μπολ και ανακατέψτε τα καλά με μία κουτάλα.
- Βάλτε την κρέμα γάλακτος σε ένα καθαρό μπολ και χτυπήστε την με το σύρμα μέχρι να αποκτήσει τη σύσταση παχύρρευστης κρέμας. Προσθέστε το στο μείγμα πορτοκαλιού και ανακατέψτε καλά.
- Βγάλτε τη φόρμα από το ψυγείο. Ρίξτε τη γέμιση πάνω από τη βάση μπισκότων και απλώστε την ομοιόμορφα. Διακοσμήστε με κομμάτια πορτοκαλιού και επαναφέρετε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρετε (τουλάχιστον 4 ώρες ή όλη τη νύχτα).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.
Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.
Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.
Η συντακτική ομάδα του Aridaia News