Υλικά
Για τη καρυδόπιτα με σοκολάτα
- 230 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 50 γρ. αλεύρι μαλακό
- 1½ κ.γ. κανέλα
- 1/4 κ.γ. γαρύφαλλο
- 30 γρ. κακάο
- 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 2 βανίλιες
- 1 πρέζα/ες αλάτι
- 7 μεγάλα αβγά
- 200 γρ. ζάχαρη
- 250 γρ. καρυδόψυχα
- 50 γρ. ηλιέλαιο
- 125 σοκολάτα ψιλοκομμένη
Για το σιρόπι
- 500 γρ. νερό
- 1/2 λεμόνι χυμό και φλούδα
- 30 γρ. κονιάκ
- 500 γρ. ζάχαρη
- Για την επικάλυψη
- 200 γρ. σοκολάτα ψιλοκομμένη
- 150 γρ. κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
- Τα αυγά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
- Χτυπάμε καλά στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να τριπλασιαστούν σε όγκο για 7 με 8 λεπτά και να γίνουν κρέμα αφράτη.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, το baking powder, το αλάτι, τις βανίλιες, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το μοσχοκάρυδο σε ένα μπολ και προσθέτουμε το σιμιγδάλι,.
- Ανακατεύουμε τα υλικά με ένα κουτάλι.
- Ρίχνουμε απαλά τα στερεά υλικά στα αυγά και τα διπλώνουμε με απαλές κινήσεις με σπάτουλα.
- Προσθέτουμε τα καρύδια και το ηλιέλαιο και αναδιπλώνουμε το μίγμα.
- Ρίχνουμε τη σοκολάτα στο μίγμα και ανακατεύουμε απαλά.
- Βάζουμε το μίγμα σε ένα βουτυρωμένο στρογγυλό ταψί με διάμετρο 32 εκ. (ή σε μακρόστενο 25Χ35εκ)
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στον αέρα, στη μεσαία σχάρα για 40 λεπτά χωρίς να ανοιγοκλείνουμε την πόρτα του φούρνου.
- Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει τελείως.
Για το σιρόπι
- Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό και τη φλούδα λεμονιού για 4 με 5 λεπτά από την ώρα που θα πάρει βράση.
- Στον τελευταίο βρασμό προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.
- Αποσύρουμε το σιρόπι από τη φωτιά και προσθέτουμε το κονιάκ.
- Αφήνουμε το σιρόπι να γίνει χλιαρό.
- Σιροπιάζουμε το κρύο γλυκό ρίχνοντας λίγο λίγο το σιρόπι.
- Αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
- Για την επικάλυψη σοκολάτας
- Βράζουμε την κρέμα και περιχύνουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα.
- Ανακατεύουμε και κάνουμε μια στρώση στο γλυκό.
- Πασπαλίζουμε το γλυκό με τριμμένα καρύδια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.
Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.
Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.
Η συντακτική ομάδα του Aridaia News