Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2025

Τσικνοπέμπτη με συνταγή για χοιρινή τηγανιά


Τι και αν δεν έχεις barbeque, τι και αν ο καιρός ή η διάθεση δεν συνηγορούν για μεγαλοπρεπές τσίκνισμα, εμείς έχουμε τη λύση.

Υπάρχει τρόπος για να γεμίσει το σπίτι όμορφες μυρωδιές και το πιάτο σου, με τη νοστιμιά της απλότητας.

Η χοιρινή τηγανιά, είναι μια νόστιμη λύση για όλες τις περιστάσεις, πρόχειρες ή πιο ιδιαίτερες.

Γίνεται γρήγορα και δίνει όλα τα αγαπημένα αρώματα, της γευστικής μας παράδοσης.

Για ένα έξτρα άγγιγμα νοστιμιάς, μπορείτε να πασπαλίσετε, πριν σερβίρετε, με χοντροτριμμένο κεφαλοτύρι και μυρωδάτη αποξηραμένη ρίγανη.

Υλικά:

  •     1 κιλό χοιρινή σπάλα, κομμένη σε κυβάκια
  •     150 ml ελαιόλαδο
  •     2 κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές λωρίδες
  •     1 σκ. σκόρδο, τριμμένο
  •     1 πιπεριά κόκκινη σε μικρές σε λεπτές λωρίδες
  •     100 ml λευκό κρασί
  •     1 κ.σ. μουστάρδα καυτερή (ή απαλή)
  •     Χυμό από 1 λεμόνι
  •     500 ml νερό με 1 ζωμό λαχανικών ψυγείου
  •     Αλάτι – Πιπέρι
  •     Κεφαλοτύρι χοντρο-τριμμένο για το σερβίρισμα
  •     Αποξηραμένη ρίγανη

Εκτέλεση:

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, να ζεσταθεί καλά.
  • Βάζουμε το κρέας σε μπολ και ραντίζουμε με το ελαιόλαδο , κάνοντας μασάζ στα κομμάτια σε όλες τις πλευρές.
  • Ρίχνουμε το κρέας σε δόσεις στο τηγάνι και σοτάρουμε να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
  • Όταν έχουμε σοτάρει όλη την ποσότητα του κρέατος, βγάζουμε και την τελευταία δόση και αφήνουμε το κρέας στην άκρη.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά, βάζουμε πάνω το ίδιο τηγάνι για να σοτάρουμε πρώτα την κόκκινη πιπεριά και ύστερα το κρεμμύδι και το σκόρδο, ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Αφού καραμελώσουν τα λαχανικά, ρίχνουμε πάλι το κρέας, στο τηγάνι, σβήνουμε με το λευκό κρασί και περιμένουμε για 3-4 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  • Προσθέτουμε τη μουστάρδα, τον χυμό λεμονιού, τον ζωμό λαχανικών, αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνουμε και σιγομαγειρεύουμε για 30 λεπτά, μέχρι να γίνει το κρέας μαλακό και τρυφερό.
  • Σερβίρουμε την τηγανιά ζεστή, με χοντροτριμμένο κεφαλοτύρι και λίγη ρίγανη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News