Δευτέρα 31 Μαρτίου 2025

Συνταγή έκπληξη για κέικ πραλίνα - Χρειάζονται μόνο 3 υλικά


Τα σοκολατένια γλυκά ή κέικ, έχουν πάντα μεγάλο fan club.

Όταν είναι εύκολα, κιόλας, η απήχησή τους, είναι ακόμη μεγαλύτερη.

Αυτό το ζουμερό κέικ με πραλίνα, είναι τόσο εύκολο που μπορεί να γίνει ακόμη και από ένα παιδί.

Το εντυπωσιακό είναι, το αποτέλεσμα που προκύπτει από τόσο λίγα υλικά και χωρίς κόπο ή πολλά σκεύη προετοιμασίας.

Η συνταγή είναι του αγαπητού Δημήτρη Μακρυνιώτη.

Υλικά:

  • 300 γρ. σοκοκρέμα φουντουκιού
  • 4 μεσαία αυγά
  • 170 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Εκτέλεση:

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς.
  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη σοκοκρέμα φουντουκιού με τα αυγά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα κέικ, ρίχνουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, για περίπου 45-50 λεπτά.
  • Αφού κρυώσει, μπορούμε να το στολίσουμε απλώνοντας στην επιφάνεια του κέικ σοκοκρέμα φουντουκιού και τριμμένο φουντούκι, αν θέλουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News