Όσο ο καιρός ανοίγει, τα επιδόρπια πρέπει να γίνονται πιο δροσερά και πιο ελαφριά για να μην μας βαραίνουν.
Το επιδόρπιο αυτό είναι ελάχιστα γλυκό, δεν έχει καμία έξτρα προσθήκη ζάχαρης, πέραν από το σιρόπι της κομπόστας, στο οποίο βουτάμε, ελάχιστα, τα μπισκότα σαβαγιάρ.
Τα ροδάκινα ταιριάζουν υπέροχα με τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και η κρέμα είναι συννεφένια.
Φτιάξτε το από την προηγούμενη μέρα, πριν το σερβίρισμά του για να «σετάρει» καλύτερα.
Τα υλικά είναι υπολογισμένα για ένα μέτριο, όχι το κλασικού μεγέθους, πυρέξ.
Υλικά για ένα μέτριο πυρέξ:
- 12 σαβαγιάρ (μεγάλα – πλατιά)
- 1 κονσέρβα κομπόστα ροδάκινο
- 3 κ.σ. κονιάκ
- 220 γρ τυρί κρέμα
- 200 ml κρέμα γάλακτος
- 100 γρ φιλέ αμυγδάλου
Εκτέλεση:
Στραγγίζουμε τα ροδάκινα και ζεσταίνουμε ελαφρώς το σιρόπι της κονσέρβας.
Ανακατεύουμε στο χλιαρό σιρόπι, το κονιάκ.
Βουτάμε τα σαβαγιάρ και από τις 2 μεριές και τα στρώνουμε στο σκεύος, με την πλατιά πλευρά, κάτω. Γεμίζουμε όλη την επιφάνεια, κόβοντας τα μπισκότα και σε μικρά κομμάτια, όπου χρειάζεται.
Φτιάχνουμε την σαντιγί χτυπώντας την κρέμα γάλακτος και μόλις σφίξει, ανακατεύουμε να ενσωματωθεί σε αυτήν, το τυρί κρέμα.
Κόβουμε τα ροδάκινα σε 4 μακρόστενα κομμάτια.
Καβουρδίζουμε το φιλέ αμυγδάλου σε ένα τηγανάκι χωρίς βούτυρο ή λάδι, απλώς κουνώντας το τηγάνι συνεχώς, για να μην σκουρύνουν πολύ τα αμύγδαλα.
Στρώνουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα και τοποθετούμε τις φέτες του ροδάκινου κάθετα.
Ρίχνουμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα πάνω από τα σημεία που έχει μόνο κρέμα.
Και βάζουμε στο ψυγείο, σκεπασμένο με μεμβράνη, για μερικές ώρες, για να σφίξει η κρέμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.
Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.
Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.
Η συντακτική ομάδα του Aridaia News